Afrikai országok a Térségi Fórum eseménysorozat programjában

2022.04.21

A Térségi Fórum online eseménysorozat célja, hogy havi, vagy havonta többszöri rendszereséggel szervezett, online esemény keretében bemutassunk egy-egy térséget. A webinárium sorozat célcsoportja a Digitális Exportfejlesztési Tudásközpont (DET) HYPER rendszerében regisztrált partner vállalkozások, akik az adott térség iránt érdeklődést mutatnak.


Az idei harmadik élő online export-fejlesztési eseményünk 2022. április 14-én került megrendezésre, mely alkalmával afrikai országokról és az EXIM működéséről hallhattak előadásokat az érdeklődők.


Az online fórum témája az afrikai országok piaci környezete, digitalizációs sajátosságai és üzleti lehetőségei voltak. Az érdeklődő DJP-HYPER Program partnervállalkozások képviselői a rendezvény alkalmával a külgazdasági attasé munkatársaktól és az EXIM szakértőjétől mélyebb ismereteket szerezhettek Tunézia, Elefántcsontpart, Szenegál, Burkina Faso, Guinea és Togo üzleti sajátosságairól és az EXIM kapcsolódó szolgáltatásairól. A rendezvényen 10 DJP – HYPER Program partnervállalkozás képviselője vett részt. A fórum résztvevői megismerkedhettek az országok üzleti környezetével, valamint az IKT szektort és a digitalizációs projekteket érintő lehetőségekkel.


A Térségi Fórum első afrikai országokkal foglalkozó webináriumán Tunézia képviseletében vett részt Tamás Anna Orsolya, Tunisz külgazdasági attaséja; Elefántcsontpart képviseletében hallhattuk Bereczki Sándor külgazdasági attasét; Szenegál, Burkina Faso, Guinea és Tongo képviseletében vett részt Kovács Diána Ivett, Dakar külgazdasági attaséja; valamint láthattuk Lóska Csabát is, az EXIM Bank nemzetközi ügyfélkapcsolati menedzserét.


A DJP Térségi Fórum két soron következő rendezvénye alkalmával maradunk az afrikai kontinensen, 2022. április 27-én és május 12-én további országok bemutatásával folytatjuk az online eseménysorozatot.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.