Indul a DJP Fintech Design Versenye!

2021.04.09

Három kategóriában hirdet Fintech Design Versenyt a Digitális Jólét Program a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt érdeklődő diákok számára. A legjobb pályaművek benyújtói a szakmai partnerek által felajánlott gyakornoki lehetőség mellett akár arra is ajánlatot kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket. A megmérettetésre április 30-áig lehet jelentkezni, a pályázatokat pedig május 31-éig kell elkészíteni.

A Digitális Jólét Program egyik fő célkitűzése, hogy népszerűsítse a digitális pénzügyeket és felhívja a figyelmet a fintechszolgáltatásokra. A digitális pénzügyek iránti bizalom erősödéséhez hozzájárulhatnak a szolgáltatók ügyfélközpontú, fogyasztói biztonságot és elégedettséget szem előtt tartó fejlesztései. A fintechfejlesztések szempontjából a fiatalok különösen fontos célcsoportnak számítanak. Számukra már mindennapos rutin, sőt elvárás a digitális pénzügyi szolgáltatások használata, és fontos szerepük lehet abban is, hogy ezek a megoldások az idősebb korosztály körében is elterjedjenek.A versenyre három kategóriában lehet pályázni. Az első a Digitálistermék-design, amelyben például egy kedvezménykártya arculatát lehet megtervezni. A második kategória a Service design/UX design, itt egy olyan fejlesztés prototípusát kell letenni az asztalra, ami az azonnali fizetési szolgáltatásokra alapul. A harmadik kategóriában pedig egy fintech témájú érzékenyítő tartalom vizuális megjelenítése a feladat. Fontos elvárás, hogy a művek egyértelműen határozzák meg az üzenetet és a célcsoportot. A pályaművet nem szükséges fizikai formában előállítani.


Jelentkezni a palyazat@djnkft.hu címen lehet április 30-áig a név, életkor, elérhetőség, hallgatói jogviszony és a versenykategória megadásával. A pályázatokat május 31-éig kell benyújtani.

További részletek és a teljes versenykiírás itt található.

A pályaműveket az adott terület kiemelkedő szakembereiből álló bírálóbizottságok értékelik kategóriánként. A díjazott pályaművek alkotói a szakmai partnerek által felajánlott gyakornoki lehetőségeket és rendezvényvouchereket nyerhetnek. A különleges megoldásokra különdíjak is várhatnak. Nagy lehetőség a résztvevők számára, hogy az elbírálásban részt vevő partnerek megkereshetik a pályázókat a mű hasznosítására vonatkozó ajánlattal is.
 

A díjazott pályázók e-mailen és telefonon is tájékoztatást kapnak eredményükről, illetve nyereményeikről 2021. június 30-ig.
 

Az ünnepélyes díjátadóra Magyarország legnagyobb fintech témájú rendezvénye, a 2021. szeptember 7–8-án zajló FinTech Show 5.0 keretében kerül majd sor.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.