A PTE, a Corvinus és az EDUTUS doktoranduszai lettek a Digitális biztonságpolitikai pályázat kiválóságai

2020.05.26

Eredményt hirdettek a  doktoranduszok és doktorjelöltek számára meghirdetett Digitális biztonságpolitika tudományos kutatási pályázaton. A Magyar Atlanti Tanács, a Digitális Jólét Nonprofit Kft., az Országos Tudományos Diákköri Tanács, a Doktoranduszok Országos Szövetsége és a Hunexpert Kft. összefogásával megvalósuló megmérettetésen az előzetes szakmai bírálatok után online prezentációk révén ismerhette meg a zsűri a pályázók munkáit.


A prezentációk körüljárták az aktuális biztonsági fenyegetéseket, a kihívások és a digitalizáció kapcsolatrendszerét, folyamatait és trendjeit, valamint a nemzeti (nemzeti biztonsági, katonai és nemzetbiztonsági) stratégiák regionális és nemzetközi viszonylatban is hasznosítható eredményeit. A legkiválóbbakat, egy a témában rendezett online konferencián hirdették ki.


Jobbágy László
, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője – egyben a zsűri tagja – a rendezvény köszöntőjében kiemelte, a digitális biztonságpolitika viszonylag új terület. A Digitális Jólét Program (DJP) indulása óta arra törekszik, hogy a digitalizáció pozitív hatásait felerősítse, a negatív hatásaitól pedig megkímélje az állampolgárokat. „Átléptünk egy olyan időszakba, ahol a biztonság is digitalizálódott, s e folyamat a történelem globális korszakváltásaként értelmezhető.” – szögezte le, kiemelve, hogy a benyújtott pályamunkák a biztonságpolitika és a nemzetvédelem témaköréhez kreatívan és magas színvonalon járultak hozzá.
 

A pályázat első helyezettje Hegyi Henrietta, a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolájának doktorandusza lett „Modernizáció és iparbiztonság a COVID-19 járvány után Magyarországon” című munkájával (témavezető: Dr. Vörös Zoltán, PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék adjunktusa).


Második helyezést ért el Drabancz Áron, a Budapesti Corvinus Egyetem Általános és Kvantitatív Közgazdaságtan Doktori Iskola doktoranduszának és El-Meouch Nedim Márton, a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskola doktoranduszának közös, „A kibertér jövője, avagy az állami kibervédelem vizsgálata elméleti modellkeretben” című pályamunkája (témavezető: Dr. Alpek B. Levente PTE TTK Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék adjunktusa).
 

A harmadik díjat Beregi Alexandra Lilla, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának doktorandusza kapta „A Magyar Honvédség digitalizációja a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program tükrében” című pályamunkájáért.
 

Gratulálunk a díjazottaknak a nagyszerű szerepléshez és az elért eredményekhez!

Digitális Jólét Nonprofit Kft.