A mesterséges intelligencia jegyében zajlott a doktoranduszok fesztiválja, a DOSZFESZT

2019.08.16

Az idén 25 éves Doktoranduszok Országos Szövetsége saját fesztivállal tette emlékezetessé az évfordulót, amely többek között a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai támogatásával valósult meg.


A fiatal magyar értelmiség krémje adott egymásnak randevút Keszthelyen a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) szervezésében augusztus 15. és 18. között, hogy színvonalas szakmai és szabadidős programokkal fűzzék szorosabbra egyedi, egyetemistákból, doktoranduszokból, kutatókból és oktatókból álló hálózatukat.


A rendezvényen Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte a DJP-Hunexpert-DOSZ együttműködésben útjára indított Eötvös Loránd Fiatal Szakértői Rendszer (FSZR) fontosságát. Az FSZR célja lehetőséget teremteni a doktori képzésben jelenleg vagy korábban résztvevők számára, hogy tudásukat a szűken vett akadémiai szektoron túl is kamatoztathassák a szakértői munka iránti piaci igények doktoranduszi hálózattal való összekötése révén.


„A doktori képzés során elsajátított módszertani eszköztár, tudományos igényesség az általunk végzett, támogatott fejlesztésekben komoly értéket képvisel” – mondta el Jobbágy László.


Mivel a DOSZFESZT vezető témája a mesterséges intelligencia (MI) volt, nem hiányozhatott az eseményről az immár 193 tagot számláló Mesterséges Intelligencia Koalíció sem. A platform képviseletében Szertics Gergely szakmai vezető az MI legelterjedtebb felhasználási területeiről tartott áttekintést követően a fesztiválozókat versenyre invitálta, ahol a feladat egy olyan koncepció kidolgozása volt, hogy az MI-t milyen módon lehet a legjobban a környezetvédelem szolgálatába állítani.


A rendezvény egyik szakmai fénypontjaként a DOSZFESZT résztvevői egy hazai megoldásokat bemutató mesterséges intelligencia kiállítást is élvezhettek, ahol az MI Koalíciót az IBM mellett a Fampath és Hallatlan Alapítvány képviselte.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.