A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Varga Péter Miklós kollégánk

2022.03.22

Az agrárium digitalizációját támogató munkatársunk szakmai munkásságának középpontjában a magyar agrárgazdaság mindenkori fejlesztése áll. Ezen törekvéseit olyan projektek fémjelzik, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezeti felépítésének kialakítása (2012-2015), stratégia és munkaterv kialakítása (2014-2015).


2017-ben kiemelkedő szerepet vállalt a Digitális Agrár Stratégiai 2.0 összeállításában, melynek célja, hogy az információk gyűjtésével, feldolgozásával, a technológiai műveletek automatizálásával és robotizálásával hozzájáruljon a mezőgazdasági termelés jövedelmezőségének növeléséhez a rendelkezésre álló́ környezeti erőforrások hatékony felhasználása mellett.

Varga Péter Miklós szakmai tevékenysége elismeréseként 2022. március 15-e alkalmából a magyar állam által adományozható egyik legmagasabb kitüntetést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át.


2019-től a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Agrár Stratégia divíziójának vezető pozícióját töltötte be, 2021. februárjától megbízott tanácsadóként segíti a Digitális Agrár Stratégia végrehajtását, annak érdekében, hogy a hazai mezőgazdaságban minél szélesebb körben elterjedjen a digitális megoldások használata.


2021-től a Neumann Nonprofit Kft. szervezeten belül tölt be mezőgazdasági adat specialista pozíciót, illetve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen a mezőgazdasági adatközpont munkáját irányítja.


Varga Péter Miklós az Agrárminisztériummal szorosan együttműködve kiemelkedő munkát végez Magyarország Digitális Agrár Stratégiájában (DAS) nevesített feladatok végrehajtásában. A magyar agrárium digitalizációjának előmozdítása és összehangolása példaértékű a részéről és számos kormányzati stratégia és szakmai tanulmány kidolgozásával támogatja a DAS végrehajtását.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.