Publications

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. július 6.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 9. szám

  A Digitális Krónika eheti száma egy új témát állított középpontba: Milyen hatásai voltak a világjárványnak a sport iparágra?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló - 2020. június 22.

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 8. szám

  A Körképben: Digitális gyermekvédelem a koronavírus-járvány alatt és után. Fókuszban: Hogyan működik az iskolai korrepetálás online módon, mesterséges intelligenciával támogatva?

  Digitális Krónika heti hírösszefoglaló: Hét digitális válasz a járványhelyzetre

  Innovációk a világból a koronavírus-járvánnyal, valamint a digitális ökoszisztéma fejlesztésével összefüggésben.

  Digitális Krónika 7. szám

  A KÖRKÉP-ben: Hogyan változik meg az állam működése a járvány után? A FÓKUSZ-ban: Kiberbiztonság, a kiberhigiénia és a kiberkémkedés. Elemzés: Változik-e a felsőoktatási üzleti modell a világban a COVID-19 járvány hatására?

  Digitális Krónika 6. szám

  Az aktuális szám a DeepTech alkalmazását mutatja be a vírus elleni küzdelemben. Olvashatunk továbbá ebben a számban a horvát távoktatás sikereiről és a nemzetközi szervezetek vírus elleni tevékenységéről, illetve a vírus hatásainak kezeléséről.

  Digitális Krónika 5. szám

  Körkép: Milyen lehet a világjárvány utáni újraindulás? A digitalizálódó gazdaság lehet a motor a világban? Végleg beköltözik a "home office"? Fókuszban a digitális oktatás és érettségi. Működik-e és mire elég a digitális testnevelés?

  Digitális Krónika 4. szám

  Körkép: a DeepTech, mint a digitalizáció új hídfőállása. Fókuszban: az Űrtechnológia sem marad ki a vírus elleni küzdelemből, és Kína új digitális pénzt tervez. Valamint Afrikában is érdekes újításokat hoz a vírus elleni küzdelem a digitalizáció területén!

  Digitális Krónika 3. szám

  Mely országok hogyan használják a digitális egészségügyi megoldásokban rejlő lehetőségeket a legeredményesebben a koronavírus-járvány kezelésére? Fókuszba kerültek a hálózatkutatás eredményei és a digitális oktatás kihívásai. A COVID-19 ellen hatásos gyógyszereket kiválogató világraszóló eredmények bemutatása mellett ráirányítjuk a figyelmet az OECD oktatási szakértőjének cikkére, amely a digitális oktatásra való áttérés nehézségeinek okait elemzi az OECD országaiban.

  Digitális Krónika 2. szám

  Tenyérnyi piacoké a jövő – digitális értékesítési lehetőségek helyi termelők számára; Digitális megoldások a közösségi összefogások szervezésére, valamint a koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági kihívásainak kezelésére; Coronavirus Tech Handbook – a vírusfertőzéssel kapcsolatos információk megosztására szolgáló információs felület

  Digitális Krónika 1. szám

  A megoldás a kezünkben van? Hogyan használják mobiltelefonok cellainformációit az egyes kormányok a vírusfertőzés terjedésének ellenőrzésére? Mit tudnak Ázsiában? Mit tegyenek a kormányok, ha az adatvédelem még a hőkamerákat sem nézi jó szemmel?

  Kilátás a világhálóra

  A digitális kultúra szélesebb körű elterjesztésének céljából jelent meg Kilátás a világhálóra címmel 6000 példányban kiadványunk, amely támpontul szolgál a kezdő internetezőknek, adatfelhasználóknak. A kiadvány közérthető nyelven, színes ábrákkal ad útmutatót a digitális technika iránt érdeklődőknek.

  Smart City Market Place Company List

  Short Summary of Exportable Digital Solutions Offered by the Hungarian State