Sikeresen mutatkozott be a Digitális Jólét Program a HYPER partnercégeivel együtt Bangkokban

2022.05.02

Magyar-thai szervezésű, okosváros témájú fórumon vettek részt a Digitális Jólét Program (DJP), valamint a HYPER rendszerében regisztrált cégek képviselői. A tengerentúli bemutatkozás nagysikerrel valósult meg. A bangkoki eseményen átadtak egy magyar gyártású Kuube okospadot.


Az április 20-án Bangkokban rendezett, Smart City Forum című rendezvény főtémája az okosváros megoldások voltak. Mind a magyar, mind a thai résztvevők innovatív és figyelemfelkeltő újításokat mutattattak be az érdeklődők számára. Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője a helyszínen bemutatta a DJP működését, fő területeit, eddig elért eredményeit. Előadásában továbbá arra is rávilágított, hogy korunkban milyen különböző, ún. diszruptív világtrendek alakítják át az emberek mindennapjait, életmódját. Az elmúlt évtizedekben ilyen trenddé vált a digitalizáció, mely által mára már el sem kell hagynunk az otthonunkat ahhoz, hogy az életünket éljük, a munkánkat végezzük, másokkal kapcsolatot tartsunk, vagy akár élelmiszerhez jussunk, ez pedig alapjában változtatja meg egyes társadalmak működését.

Az elmúlt időszak másik ilyen nagy diszruptív tényezője egyértelműen a COVID-19 járvány volt, mely sokakat rákényszerített, hogy mindezen aktivitásokat a lakhelyük elhagyása nélkül végezzék hosszú hónapokon, akár éveken keresztül. Ez azonban már az évezredek során kialakult települési közösségi működéseket kezdte el teljesmértékben átalakítani. „A ’smart city’ megoldásokat úgy kell tehát megalkotnunk és szerveznünk, hogy azok új értelmet adjanak városainknak, településeinknek” – fogalmazott Jobbágy László.


Az április 20-i Smart City Forum helyszínén, a bangkoki Park Ventures Ecoplex-ben ünnepélyes keretek között került átadásra egy a magyar fejlesztésű Kuube okospadok közül. A fórum másik fő eseménye a DJP Hungarian Yellow Pages for Export Reconnaissance (HYPER) programjában regisztrált partnercégek bemutatkozása volt. A Galladesign és a WebGarden képviselői személyesen vettek részt az eseményen, a Creo Group, Platio Solar, Webkey Development és WM Systems pedig online csatlakozott a programhoz.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.