"Nő a Partnerség" konferencia - Fókuszban a gyermekvédelem

2022.03.16

A gyermekvédelem volt a Nő a Partnerség konferencia fókuszában, melyet idén már ötödik alkalommal rendezett meg a Nő A Siker Alapítvány (NAS) 2022. március 8- án, melynek fővédnökei: Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő voltak.

A konferencia hivatalos megnyitójára Lillafüreden a Palotaszálló Hunyadi termében került sor, amelyet előadások követtek a plenáris szekcióban. A korábbi évek hagyományainak megfelelően a Nő a Siker Alapítvány alapítója, Csöbör Katalin köszöntötte a meghívottakat, aki megnyitójában elmondta, hogy az alapítványt 2016-ban hívták életre, azzal a céllal, hogy a gyakorlatban is segítse a nők esélyegyenlőségét mind a társadalomban, mind pedig a gazdaságban betöltött szerepeikben. Kiemelte azt is, hogy a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége.


A konferencia szakmai előadásai a gyermekvédelem jogi, társadalmi és pszichológiai kihívásaival foglalkoztak. Az előadók között volt a rendezvény fővédnöke Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint Dr. Gaskóné Nagy Erika a Digitális Jólét Nonprofit Kft. Digitális Gyermekvédelmi Stratégia (DGYS) divíziójának vezetője.


A délután folyamán izgalmas és tartalmas workshopokon vehettek részt az érdeklődők, ahol a digitális gyermekvédelem területén az online identitás témáját is körbejárhatták a DGYS divízióvezetőjével. A Nő a Partnerség konferencia záró eseményeként jótékonysági vacsoraestet rendeztek a kárpátaljai és ukrán nők, gyermekek és családok megsegítésére. Az este során befolyt összeget a Nő a Siker Alapítvány a Híd Kárpátalja programnak ajánlotta fel. A jótékonysági rendezvényen részt vett Dr. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki beszédében felhívta a figyelmet az adományozás fontosságára.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.