Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 5. száma

2021.03.21

Címszavakban: Hong Kongban mesterséges intelligencia segítségével értek el átütő sikert az orvostudományban; az amerikai Dallas Mavericks kosárlabdacsapat mostantól nemcsak a Bitcoint, hanem a BitPay új kriptovalutáját, a DodgeCoin-t is elfogadja fizetőeszközül; Izraelben az emberi orr számára nem érzékelhető illatkomponensek felismerését végző és analizáló bioszenzort alkottak; az USA-ban az MI korlátaira figyelmeztetnek az egészségügyi felhasználásban; Japánban továbbfejlesztik az okosváros megoldásokat; 2030-ra várhatjuk a 6G-t, melynek elsődleges felhasználói már nem mi, hanem MI-vezérelt gépek lesznek.

 

A Körkép című rovatunk a telemedicina világát járja körbe, míg a Fókuszban a média és a mesterséges intelligencia kapcsolatát veszi górcső alá.

 

A Digitális Krónika eheti számában is folytatódnak megszokott rovataink: a Digitális Kisokos, a Digitális Európa Program hírei és az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlója is.

 

A 7 nap - 7 digitális válasz rovat nemzetközi hírcsokorral mutatja be a digitális világ történéseit. A Digitális Krónika teljes anyaga itt megtekinthető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.