Megjelent a Digitális Krónika II. évfolyamának 15. száma

2021.09.27

Címszavakban: A Vodafone és a CATEC elsőként hajtott végre olyan 5G-vezérelt drónrepülést, amely során a kommunikációra az alacsony, 700 MHz-es frekvencián került sor; az Egyesült Királyságban az új generációs 5G-technológia gyorsabb terjedése érdekében új projektet indítottak el; Boston városa chatbot-szolgáltatással kiegészített élelmiszerelosztás-támogató platformot hozott létre; globális programozó szakemberhiányt egyre több nagy vállalat civilekkel próbálják orvosolni az ún. low-code vagy no-code alkalmazások segítségével; egy észt miniszter kiberbiztonsági kötelezettség-vállalási rezsim bevezetését javasolja a digitális fenyegetések kezelésének érdekében; szakértők szerint egyre sürgetőbb a mesterséges intelligencia globális, nemzetközi felügyeletének megteremtése.


A Digitális Krónika legfrissebb számában Digitális Kisokos című rovatunk a chatbot szolgáltatást járja körül, a Digitalizációs hírek Európából többek között az Európai Bizottság elnökének 2021. évi évértékelő beszédét is bemutatják, az OECD digitalizációs szakirodalmi ajánlója pedig ismét friss tematikai olvasmányokkal várja a kedves érdeklődőket, míg 7 nap – 7 digitális válasz rovatunk a legfrissebb nemzetközi híreket mutatja be.


Eheti Körkép rovatunk a digitális logisztikai innovációk alkalmazási eseteiről szól, míg Fókuszban az adatbázisok jogi oltalmának dilemmája áll, vagyis, hogy a sui generis oltalom hatályban tartható, tartandó-e hosszú távon?


A Digitális Krónika legújabb száma itt elérhető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.