Hogyan lehetnek sikeresek a magyar fintech cégek külföldön? Elindult a Fintech Export felmérés

2022.01.21

A napokban elstartolt a Digitális Jólét Program (DJP) keretében a Fintech Export felmérés, amelynek célja a hazai fintech megoldások nemzetközi terjeszkedésének segítése. Annak érdekében, hogy a DJP hatékony eszközökkel támogathassa a hazai fintech cégek nemzetközi piacokon való megjelenését, online kérdőíves kutatás keretében felméri a célcsoport igényeit, tapasztalatait, javaslatait.

 

A Digitális Jólét Program kiemelt célja a hazai fintech szektor versenyképességének növelése. Ezt a célt szolgálja többek között a magyar fintech cégek külpiaci lehetőségeinek támogatása. A kutatás keretében a szakemberek azt térképezik fel, mely tényezők akadályozzák a fintech cégeket a nemzetközi terjeszkedésben, és milyen segítségre lenne szükségük a kihívások kezelésében.

 

A kutatásban való részvétel önkéntes. A kutatás célcsoportja a digitális pénzügyi technológiák fejlesztésével foglalkozó hazai cégek, amelyek saját, már működő megoldással/megoldásokkal rendelkeznek.

 

A kutatásban résztvevők a kutatás eredményeinek összefoglalóját megkapják 2022. első negyedévében. A kérdőív kitöltésére 2022. február 15-ig van lehetőség.

 

Az online kérdőív kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe. A kérdőív itt érhető el.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.