DigitalTesiLIVE! - a 21. Század testnevelés órája

2021.06.08

2021. június 11-én az Európai Unió tagállamaiból bárki becsatlakozhat és részt vehet a DigitalTesiLIVE! program keretén belül elérhető innovatív online testnevelés órákba. A Digitális Jólét Program három különböző magyar városból, három magyar iskolából közvetít online testnevelés órákat labdarúgás, kézilabda és kosárlabda sportágakban, egyedülálló módon, valósidejű sportanalitikai adatokkal kibővítve.

 

Program:

9:00 - 9:45 Kézilabda: Győr

Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, AMI, Gimnázium és Kollégium

 

10:00 - 10:45 Kosárlabda: Budapest

Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium

 

11:00 - 11:45 Labdarúgás: Debrecen

Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma


Az online testnevelés órákat a Digitális Jólét Program honlapján lehet élőben követni:

https://digitalisjoletprogram.hu/digitaltesilive 


Az iskola utolsó hetében megszervezett, rendhagyó online testnevelés órához bárki csatlakozhat az ország bármelyik iskolájából. A DigitalTesiLIVE! 2021. június 11-i programja iránt az EU tagállamaiból is nagy érdeklődés mutatkozik, ezért nemcsak magyar nyelven, hanem angol alámondással is követhető lesz a testnevelés óra. A diákok valós időben részt is vehetnek az órákon, amelyek több kamera közvetítésében, streaming szolgáltatás révén jutnak el a végső felhasználókhoz. A tanév utolsó napján ez egy kellemes, országokon átívelő élményprogram lehet minden diák számára.

 

A program azonban nem csak egy „egyszerű” streaming szolgáltatás, hanem módszertani bemutató is a testnevelés digitális támogatásának illusztrálására. A testnevelési órák felépítésükben követik az európai gyakorlatot, mozgásanyaguk nem tartalmaz olyan elemeket, amelyeket a testnevelő kollégák vagy a tanulók már ne ismernének, illetve ne végeztek volna korábban. A 45 perces órák egyediségét a főrész játékos gyakorlatai adják.

 

Az iskolák előzetesen a https://digitaltesilive.eventcloud.hu/registration.html felületen tudnak regisztrálni. A diákok a testnevelési órákon szokásos sportruházatban sportolhatnak, a részvétel semmilyen különleges előképzettséget, képességet, tehetséget, korábbi felkészítést nem igényel, ugyanis a terhelést a testnevelő kollégák a 13-14 éves gyerekekre optimalizálták, de fiatalabb korosztályok bejelentkezése esetén a mozgásanyag életkornak megfelelő könnyített végzésére is lehetőség nyílik; a cél az örömteli, felszabadult mozgás, élménysportolás és közösségi érzés erősítése.

 

A program a Digitális Jólét Program keretében működő Digitális Sport Tudásközpont, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Európa Tanács együttműködésének eredményeként valósul meg.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.