Digitalizáció, automatizáció, robotizáció az agrárium ünnepén

2019.09.26

Szeptember 26–29. között a HUNGEXPO területén kerül megrendezésre a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), melynek élménygazdaság – a jövő gazdálkodói projekt részén a Digitális Jólét Program (DJP) is bemutatkozik a G pavilon 301 A standjánál.


A DJP divíziói három korosztály – általános iskola alsó- és felső tagozat, középiskola – számára mutatnak be a digitalizáció, a jövőbe mutató technológiai megoldások mellett gyakorlatban lévő „jógyakorlatokat”, tartanak interaktív, játékos programokat. A Digitális Gyermekvédelmi Divízió programjai mellett a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ robotokkal, programozással, Codycolor partival várja az érdeklődő fiatalokat.


A standra látogatók megismerkedhetnek a Digitális Jólét Program által készített digitális stratégiákkal, köztük Magyarország Digitális Agrár Stratégiájával (DAS) is, ami a digitális fejlesztésekből származó előnyök eléréséért, a magyar agrárium digitális fejlesztése érdekében készült.


A Digitális Jólét Program legfontosabb feladata annak támogatása, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása, miként a magyar nemzetgazdaság is a digitalizáció nyertese lehessen. A DAS célja segíteni a gazdálkodóknak abban, hogy a digitalizáció által kínált előnyöket ki tudják használni, valamint, hogy elősegítse Magyarországon a mezőgazdaság 4.0-ra való áttérést, tehát az adatalapú, smart" mezőgazdaság elterjesztését, ami már kihasználja a digitalizáció adta lehetőségeket.


A közel negyvenezer négyzetméteren, 680 kiállító részvételével, a szaktárca és az Agrármarketing Centrum rendezésében zajló esemény Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciójú agrár- és élelmiszeripari tematikájú kiállítása.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.