A Te gyereked mindig on-line!?

2018.12.10

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának bemutatására, "A Te gyereked mindig on-line!?" - Konferencia és párbeszéd a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia köznevelési kérdéseiről címmel pedagógusoknak szóló konferencia került megszervezésre 2018. december 08-án.


Az esemény célja volt, hogy a kormányzati, a civil- és pedagógus szféra szereplőinek segítségével minél jobban megismerjék a résztvevők a digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos sokrétű dimenziókat és megoldásokat, illetve ajánlásokat tudjunk megfogalmazni a témában az előttünk álló kihívásokra és feladatokra.

A Kormány által az internetről és a digitális fejlesztésekről kezdeményezett 2015. évi nemzeti konzultáció, az InternetKon során a magyar polgárok egyértelmű véleményt fogalmaztak meg arról, hogy a világháló ne fenyegesse gyermekeink biztonságát. Ezért a szakmai és társadalmi szervezetekkel szorosan együttműködve elkészült Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS). A DGYS célja, hogy megvédjük gyermekeinket az internet káros tartalmaitól és módszereitől, a kockázataitól, valamint felkészítsük a gyermekeket, szüleiket, tanáraikat a tudatos és értékteremtő internethasználatra. A DGYS megalkotásakor nemcsak arra törekedtünk, hogy kiküszöbölhetőek legyenek az internethasználat során a gyermekeinkre leselkedő kockázatok, hanem hogy mindeközben az internet nyújtotta lehetőségekkel minél hatékonyabban tudjanak élni. Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a Pedagógus Konferenciát a Digitális Jólét Program állandó szakértője dr. Farkas Attila Erik.



Dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár a digitális gyermekvédelem éltre keltett állami kezdeményezésekről számolt be a meghívott pedagógusoknak, szakembereknek.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája kapcsán, az elmúlt két évben történt kezdeményezéseket, eredményeket dr. Gaskóné Nagy Erika, a DGYS divízióvezetője foglalta össze röviden és mutatta be a jelenlévőknek.


Az előadásokat követően különböző szekciókon, valamint egy Kerekasztal beszélgetésben vehettek részt a meghívottak.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.