A felforgató friss technológiák az áprilisi Fintech Szalonon

2021.05.11

A DJP Fintech Szalon áprilisi eseményén a magyarországi fintech ökoszisztéma helyzetét jártuk körül. A rendezvényen készült videó elérhető a cikkünkből.

 

A Digitális Jólét Program a hazai fintech startupok és vállalatok támogatását, kapcsolataik erősítését és piaci lehetőségeik elősegítését fogalmazta meg célként a Fintech Stratégiájában. Ennek jegyében működik, a havonta megrendezésre kerülő Fintech Szalon, amely ezúttal magát a szektort járta körbe. Hagyományosan a Budapesti Corvinus Egyetem nyitotta a programot, Varga Krisztián a tudományos háttér mellett beszélt az egyetemek szerepéről, kapcsolódó képzési lehetőségekről, majd nemzetközi példák alapján bemutatta, milyen fontos hatások érik a fintech szektort.

A második blokkban ezúttal három előadót is meghallgathattak a résztvevők, Faluvégi Balázs a Magyar Fintech Szövetség képviseletében bemutatta a közösséget és célkitűzéseit, szerepvállalásukat jelentős jogalkotási folyamatok társadalmi partnerségében. Horváth Balázs, a RowanHill Digital partnere friss piaci körképet mutatott be az ágazati trendekről, amelyben nagy hangsúlyt kapott a PSD2 és az azonnali fizetés jövője. Suppan Márton, a PEAK vezetője előadásában a fő szerepet a diszruptív, felforgató technológiák kapták, friss adatok alapján mutatta be a Buy Now, Pay Later (BNPL) szolgáltatás, a kriptovaluták és a Marketplace Banking terjedését.

 

A Digitális Jólét Program fontos célja, hogy a fintech szektor ismertsége és a szolgáltatásaikkal kapcsolatos tudatosság növekedjen, ezért a zártkörű, meghívásos előadások felvételét nyilvánosan elérhetővé tesszük, megtekinthető az alábbi linken.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.