A Digitális Jólét Program is kint lesz az EFOTT Fesztiválon!

2021.08.04

2021. augusztus 10-15. között, a Velencei-tó északi partján, Sukorón kerül megrendezésre az idei EFOTT, ahol a Digitális Jólét Program is részt vesz kiállítóként. Az eseményen a DJP és szakmai partnereink projektjeinek élményszerű bemutatásával szeretnénk még közelebb hozni a digitalizációs témákat a fiatal célcsoporthoz. A több mint 1000 négyzetméteres sátorban az öt nap alatt többféle programlehetőség közül válogathatnak a fesztivál résztvevői: többek között digitális Rubik-kocka kirakó bajnoksággal, e-sporttal, lézeres lövészettel, drónversennyel, -bemutatóval, és megannyi játékkal várjuk az érdeklődőket!


Az EFOTT-on való megjelenés kiváló lehetőség arra, hogy több ezer 18-35 éves fiatalt elérjünk, és bemutassuk nekik a DJP-ben megvalósult, illetve megvalósulás alatt álló projekteket. Ez a korosztály együtt nőtt fel a különböző digitális technológiákkal, elkötelezett a fenntarthatóság és az egészséges életmód mellett, ezért nagy érdeklődésre számítunk részükről, hiszen most általunk olyan új fejlesztésekkel találkozhatnak, amelyekkel a hétköznapokban egyelőre még nincs lehetőségük. Interaktív formában megtapasztalhatják az 5G-ben és a mesterséges intelligenciában rejlő potenciált és kihívásokat, bepillantást nyerhetnek a jövő technológiáiba az agrárgazdaság és az államigazgatás területén, mindemellett értékes nyereményekért játszhatnak, finomságokat kóstolhatnak és meg is pihenhetnek standunknál.



A debreceni Campus Fesztiválhoz hasonlóan Sukorón is mindennap lehetőség lesz játszani a FIFA 21 videójátékkal. Az e-sport mellett hivatásos versenypilóták segítségével izgalmas drónszimulátorokat is ki lehet majd próbálni. Továbbá az érdeklődők megismerhetik a SZTAKI kutatási tevékenységét, a LIDAR méréstechnológiát és akár elektromos kisautókat is irányíthatnak egy számítógép segítségével. A Nemzeti Népegészségügyi Központ kollégáival közösen pedig egy úgynevezett RF doziméter segítségével elektromágneses méréseket is végezhetnek.


A Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpont és a velük szorosan együttműködő partnereink innovatív megoldásokkal érkeznek. A standhoz ellátogatók megtekinthetik, hogyan működik a Pearl Energia által fejlesztett okoszebra, és hogyan méri a Velencei-tó vizének hőmérsékletét, PH értékét és oldott oxigén szintjét a WaterScope okosbójája. Az XREAL Games játékaival beléphetnek a virtuális világba, de ha inkább a valóságban sportolnának, akkor elektromos biciklin is tekerhetnek, ami után jól esik majd megpihenni a Kubee napelemes okospadjain, ahol nem csak a fesztiválozók, hanem mobiltelefonjaik is fel tudnak töltődni. Mindezek mellett bemutatkozik a Lechner monitor és az Intermap, a Bionport levegőszennyezettség mérője, valamint a Nemzeti Mobilfizetés Zöld Tárca megoldásával és PET-palackok gyűjtésével környezetünk védelméhez is hozzájárulhatnak az igazán elkötelezettek.


Az elsősorban analóg fotók digitalizálásával foglalkozó Kézai Simon Program fotókiállítással, fotózással és fotóversennyel, a Digitális Termelői Piac smoothiekkal és egyéb egészséges harapnivalókkal készül a résztvevőknek. A Nemzeti Adatvagyon Ügynökség egy szórakoztató és egyben edukatív jellegű társasjátékkal, a Games for Teams pedig egy speciálisan az EFOTT-ra készült online játékkal várja csapatok jelentkezését. A HUNEXPERT és a Doktoranduszok Országos Szövetsége karriertanácsadással várja a standra érkezőket, sátrunk mellett, a NISZ által felállított kormányablakbuszban pedig e-személyit is készíthetnek a fesztiválozók.


A fesztivál ideje alatt végig lehetőség lesz regisztrálni a tavaly december óta zajló MI Kihívásunkra is, amelynek teljesítésével a mesterséges intelligencia alapjainak elsajátítása mellett a legszerencsésebbek PS5 konzolt vagy értékes videókártyát is nyerhetnek.


Érdemes minden nap ellátogatni a sátrunkhoz, hiszen az állandó programelemek mellett naponta más bemutatóval és versennyel várjuk az érdeklődőket. Szerdán a Honvédelmi Sportszövetség szakembereinek irányításával a fesztiválozók kipróbálhatják nálunk a lézeres lövészetet, a vállalkozó szelleműek pedig egy lövészversenyre is benevezhetnek. Csütörtökön a budapesti Nokia, illetve a BME által közösen fejlesztett, 3D nyomtatással készült egyszínű Rubik-kockát lehet majd kirakni a virtuális térben. Pénteken a DEAC-Hackers csapatával az EFOTT legnagyobb e-sport bajnokságára invitálunk mindenkit, ahol a legjobb játékos egy 10.000 Ft-os ajándékutalvánnyal lehet gazdagabb. Szombaton egy látványos drónversenyt szervezünk a magyar Drón- és Multirotoros Egyesülettel közösen. A verseny után azok, akik a korábbi napokon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a drónszimulátoron, a pályán élesben is kipróbálhatják tudásukat. Ezen a napon az érdeklődők továbbá megismerkedhetnek a BME szakmai műhely izgalmas fejlesztéseivel is, a különböző szagok érzékelésére és akár az alkoholszint kimutatására is képes elektronikus orral, valamint a gyártási folyamatok terén egyre meghatározóbb szerepet betöltő gépi látással.


Továbbá különböző VR eszközöket is kipróbálhatnak az érdeklődők a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség instruktorainak felügyelete mellett.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.