Megjelent a Civitas Sapiens’20 kiadvány

2020.12.13

A Digitális Jólét Program Civitas Sapiens Okos Város Tudásközpontjának idén második alkalommal megrendezett online konferenciáján bejelentették a Digitális Falu Programot, amely a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását különböző digitális, illetve okos megoldásokkal hivatott segíteni. Emellett a magyar okos város univerzum szereplői mutatták be a legújabb fejlesztéseket és terveket, melyek közül sokat felgyorsított vagy előrébb hozott a koronavírus okozta kényszerhelyzet. A hazai szakértők mellett több neves nemzetközi előadó is részt vett a konferencián. Ismertették a maláj, lengyel, amerikai és finn smart city megoldásokat, jól bevált gyakorlatokat. A Tudásközpont partnerei és ügyfelei a konferencia virtuális kiállítótermében mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat. Az eseményen rendezték meg az egyetemistáknak szóló MCC-DJPlab Smart City Challenge döntőjét. Kiadványunk a Civitas Sapiens’20 Okos Város Konferencia összefoglalója, amely áttekintést ad az aktuális trendekről és a jövőbeli irányvonalakról.

„Magyarország egészséges településfejlesztése szempontjából kiemelten fontos a vidék, és a fenntartható, jó minőségű vidéki élet megteremtése, ezért amellett, hogy a jövő évben tovább folytatódik a Magyar Falu Program, a Digitális Jólét Programmal együttműködve elindítjuk a kistelepülések vonzerejének és élhetőségének javítását digitális, illetve okos megoldásokkal hatékonyan segítő Digitális Falu Programot is.”

Gyopáros Alpár
Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos

 

„Magyarország Kormánya is kiemelt figyelmet fordít a globális urbanizációs folyamatokra, amelyek azt jelzik, hogy a városok népessége nő, míg a falvaké csökken. Mi azt gondoljuk, az a feladat, hogy okos megoldásokkal újra vonzóvá tegyük a kistelepüléseket.”

Gál András Levente
Digitális Jólét Program szakmai vezető
Nemzeti Adatvagyon Ügynökség szakmai vezető

 

„Az online konferencia idén is biztosította a párbeszédet a települések és azon gazdasági szereplők között , akik fejlesztéseikkel lehetőséget teremtenek egy még okosabb és fenntarthatóbb élettér kialakítására. Kiadványunkkal szeretnénk összegezni és bemutatni az idei konferencia legfontosabb gondolatait.”

Balla Attila
Vállalkozásfejlesztési ügyvezető-helyettes
Digitális Jólét Program



A tartalomból:

Előszó
Köszöntők
Plenáris előadások
Kerekasztal-beszélgetések
Nemzetközi kitekintés
Kistermes plenáris előadások
MCC-DJPlab Smart City Challenge


A kiadvány teljes anyaga itt megtekinthető.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.