A FISU vezetősége büszke a budapesti 2020 FISU World Fórumra

2020.08.26

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) nem mindennapi eseményként emlegeti a Digitális Jólét Program szakmai támogatásával megvalósult digitális hallgatói világfórumot (FISU World Forumon), amelyet a Testnevelési Egyetem és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség rendezett augusztus 12. és 14. között.

A FISU méltán büszke arra, hogy 105 országból 600 egyetemi hallgató és 900 oktató, így több mint 1500 regisztrált résztvevő, további közel 1400 néző követte nyomon a 2020 FISU World Forumot, amelyet először rendeztek meg digitális platformon. A regisztrált résztvevők a három nap alatt összesen tizenöt workshopot és hét kerekasztal-beszélgetést tekintettek meg.

Korábban a legnagyobb résztvevői létszám 255 fő volt, ezért a FISU honlapján közzétett írás kiemeli, a szervezők 2020-ban felnőttek a feladathoz, a digitális platform segítségével - a szervezők és a szakmai partner fáradtságos munkájának eredményeként - a világfórum méltóképpen illeszkedett az elmúlt események sorába. A cikk hangsúlyozta, a háromnapos esemény program- és előadókínálata is igazán lenyűgöző volt.

 

„Kissé feszült volt a helyzet, ezért erősnek kellett lennünk, amikor kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt törölni kell az eseményt – mondta Dr. Verena Burk, a FISU oktatási bizottságának elnöke. „Nagyon jól és megfelelő szakértelemmel tartottuk és mozgattuk azonban a háttérben a szálakat” – jelezte a szakember, kiemelve hogy az érintetteknek a valós fórum helyett ezúttal online formában kellett megszervezniük a hallgatókat sikerrel elérő fórumot. Mint mondta, külön köszönettel tartozik a FISU munkatársainak és az oktatási bizottság tagjainak, akikre mindvégig számíthatott. Mindezeken túl Dr. Verena Burk kiemelte a résztvevők lelkesedését is, akik a megváltozott körülmények ellenére is lelkesen érdeklődtek az előadások iránt.

„Itt az ideje búcsút intenünk Budapestnek és a 2020 FISU World Forumnak. A FISU és a szélesebb egyetemi sportközösség ismét megmutatta, milyen az igazi csapatmunka” – hangsúlyozta.

 

Digitális Jólét Nonprofit Kft.