Indul az Edtech együttműködés

2022.06.07

2022. június 1-jén indult útjára a hazai oktatástechnológiában érintett szereplők közötti együttműködés előkészítése, melynek során az ELTE, a Miskolci Egyetem, az Edutus Egyetem, a Digitális Jólét Nonprofit Kft., a Redmenta Nonprofit Kft., a Webuni Számítástechnikai Szolgáltató Kft., valamint a TechEd Hungary Zrt. képviselői ünnepélyes keretek közt fejezték ki elköteleződésüket.


Az Edtech együttműködés célja, hogy képviselje és segítse a magyarországi oktatástechnológiai piac szereplőit, és hídként működjön az egyetemek, iskolák és az oktatástechnológiai cégek között. További célja, hogy az egyetemeket, iskolákat értékes tartalommal, megoldásokkal segítse, a cégeknek pedig folyamatos visszajelzésre, pilotra adjon lehetőséget. Az oktatástechnológiai szféra szereplői közötti közvetlen kapcsolat elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi termékek szülessenek, és a magyar oktatás szereplői profitáljanak ebből.


A TechEd Hungary Zrt. a célok elérésének érdekében csatlakozott a European EdTech Alliance (EEA) szervezethez, mely további lehetőségeket biztosít. Az EEA szövetség küldetése az európai Edtech szektor növekedésének támogatása, valamint a páneurópai Edtech ökoszisztéma összekapcsolása és megerősítése.

 

A rendezvényen résztvevők a következő intézmények képviseletében:
Eötvös Loránd Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Edutus Egyetem, Digitális Jólét Nkft., Redmenta NKft., Webuni Számítástechnikai Szolgáltató Kft., valamint az TechEd Hungary Zrt.

Digitális Jólét Nonprofit Kft.